Aandeel Meta onderuit op goede cijfers

Deel deze podcast

Meta moet nog fors investeren in AI

Meta heeft het hard te verduren op Wall Street, een dag na de kwartaalcijfers. Er gaat zomaar 11 procent af van de koers. "Zuckerberg gaf in de toelichting aan dat er fors geïnvesteerd moet worden in AI", legt Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger uit. "Maar als je kijkt naar de cijfers, die waren eigenlijk gewoon heel goed. Analisten verhogen zelfs hun koersdoelen voor Meta, dus het potentieel na deze koersval is eigenlijk alleen maar toegenomen. De advertentievolumes ontwikkelen zich ook positief."  Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen vult aan: "Je moet deze daling wel zien in het licht van de enorme stijging die het aandeel eerder heeft laten zien. Vanaf begin dit jaar bezien, staat het aandeel nog steeds flink in de plus."

 

Heineken & Unilever

Over bedrijven als Heineken en Unilever zijn de experts minder enthousiast, terwijl die toch ook met degelijke cijfers kwamen. Degelijke bedrijven die niet misstaan in een aandelenportefeuille, maar voor beide bedrijven kijken zowel Joost als Wim naar bedrijven die het in hun sector beter doen.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast nog veel meer cijfers, zoals die van Adyen, ASM, Besi en Tesla. Ook de luisteraarsvragen komen aan bod en de experts geven hun tips. Joost kiest deze keer een Amerikaans bedrijf in de sector medische technologie, Wim laat zijn oog vallen om een Amerikaans softwarebedrijf. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelt Martijn twee vragen van een luisteraar over de VanEck Sustainable World Equal Weight ETF.

De Sustainable World Equal Weight ETF keert de dividenden in de ETF uit aan de beleggers. Op zich fijn, vond de vragensteller aanvankelijk, maar hij heeft nu liever dat VanEck het dividend voor herbelegt. Martijn legt helder uit waarom in dit specifieke geval daar juist niet voor heeft gekozen, in het belang van de belegger.

Over diezelfde ETF gaat de vraag met betrekking tot de samenstelling ervan. Hoe wordt die samengesteld en wie bepaalt welke bedrijven erin komen? Martijn legt uit dat dat gebeurt op basis van regels van het bedrijf dat de index samenstelt. Goed nieuws voor geïnteresseerden: die regels zijn te vinden op de website van VanEck! Luister tot het einde van de podcast voor Martijns complete uitleg!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024