Aandeel NN aantrekkelijker na schikking woekerpolis

Deel deze podcast

De waardering kan omhoog

Aandeel NN aantrekkelijker na schikking woekerpolis

Na ASR heeft nu ook NN Group een schikking getroffen met de slachtoffers van de woekerpolisaffaire. "We gingen aanvankelijk uit van een veel hoger bedrag. Na de eerdere schikking met ASR verlaagden we de schatting naar 300 tot 500 miljoen", zegt Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen. Het werd 360 miljoen, een meevaller dus. Ralph Wessels van ABN Amro is ook aangenaam verrast. "Wij hebben ons koersdoel verhoogd met 2 euro naar 48 euro. NN Group krijgt bij ons dan ook een outperform rating!"

 

Boeing

Het aandeel Boeing heeft na de technische mankementen met de 737 Max een beroerde week achter de rug, met een verlies van tegen de 10 procent. Toch denken beide experts dat het een tijdelijk probleem is. Boeing draait ondanks de problemen op topcapaciteit. Het komt onder andere omdat er voor luchtvaartmaatschappijen maar één ander alternatief is: Airbus.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Uiteraard behandelen we de luisteraarsvragen blikken we vooruit op het cijferseizoen dat vanaf nu losbarst. Voor de tips kiest Joost voor een Zwitserse multinational, Ralph gaat voor een beleggingsfonds met de ISIN-code LU0849851398. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelen we wederom vragen van luisteraars.

De eerste vraag gaat over de scheve verhouding van dividenduitkeringen van bedrijven die in een ETF zitten van de vragensteller. Hij vraagt zich ook af of VanEck niet een alternatief heeft voor zijn ETF. Die is er natuurlijk, informatie daarover vind je hier.

De tweede vraag gaat over de gevolgen van dividenduitkeringen -door de bedrijven in de ETF- voor de waarde van de ETF. Vragen waar Martijn uiteraard zijn hand niet voor omdraait. Luister dus tot het einde!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024