Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk

Deel deze podcast

Nog geen licht aan het einde van de tunnel

Philips is nog steeds niet uit het dal en het aandeel staat dit jaar nog steeds op een min van 9 procent. Er hebben zich in Nederland weer meer mensen gemeld die Philips verantwoordelijk houden voor gezondheidsschade. "Ik ben onder deze omstandigheden niet erg geïnteresseerd in het aandeel", zegt Robbert Manders van het Antaurus Europe Fund. Ook Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer loopt niet erg warm voor Philips. "Het bedrijf stelt nu het Amerikaanse SoClean aansprakelijk voor schade aan de slaapapneu-apparaten, maar dat is een klein bedrijf. Waarschijnlijk is daar niet veel te halen. En omdat SoClean ook Philips heeft aangeklaagd is het juridisch erg complex"

 

Shell

Shell heeft eerst Nederland ingeruild voor Engeland en wil nu zelfs verhuizen naar de VS. De hoop is dan dat de discount ten opzichte van Amerikaanse concurrenten als ExxonMobil verdwijnt. Een hogere beurswaarde stelt Shell dan in staat om grotere overnames te doen. Koen ziet de logica daar wel van in, Robbert betwijfeld of die discount door een verhuizing zomaar verdwijnt.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder bespreken we in deze aflevering de cijfers van Fagron en komen de luisteraarsvragen aan bod. Natuurlijk zijn er ook tips. Robbert heeft een Belgisch bedrijf op het oog, Koen tipt een Italiaans bedrijf met de ISIN-code IT0005452658. Geniet van de podcast!
 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Hoe volg je een tip op, die adviseert om te beleggen in China en Japan?

In de podcast wordt met enige regelmaat aan luisteraars geadviseerd om ook deels te beleggen in China en Japan. In de mailbox van BeursTalk komt dan regelmatig de vraag terug: hoe doe ik dat precies? Een begrijpelijke vraag, want de meeste Chinese en Japanse bedrijven kent de doorsnee belegger niet.

Uiteraard weet Martijn wel raad met deze vraag. Een specifieke ETF die zich op Japan richt heeft VanEck niet, maar wel een die belegt in China: de VanEck New China ESG ETF. Meer informatie daarover vind je hier. Verder gaat Martijn dieper in op de economische situatie in China. Luister dus tot het einde van de podcast!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia is het Cisco van 20 jaar geleden
Nvidia is het Cisco van 20 jaar geleden
Hun chips staan in het centrum van de AI-revolutie
23-05-2024
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Veel geld staat nog langs de zijlijn
16-05-2024
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
De problemen met Bud Light ebben weg
09-05-2024
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Gezien de problemen in de auto-industrie een sterke prestatie
02-05-2024