Aandeel Shell doet het goed op sterke cijfers

Deel deze podcast

Olieaandelen horen nog steeds in de portefeuille

Aandeel Shell doet het goed op sterke cijfers

Shell presteerde boven verwachting, met een verdubbeling van de winst het afgelopen kwartaal. "Eindelijk weer een nieuw aandeleninkoopprogramma en het dividend gaat omhoog", constateert Ralph Wessels (ABN Amro) enthousiast. De bijdrage aan de transitie naar duurzame energie gaat echter niet van een leien dakje, zegt Jaap Koelewijn (Financieel Denkwerk), maar legt de schuld niet bij Shell. "De overheid voert geen consisent beleid, en treuzelt met het invoeren van een CO2-belasting."

 

Aegon

Dat de Nederlandse activiteiten van Aegon voor 4,9 miljard euro naar ASR gaan, valt  bij beide experts ook in goede aarde. "Voor Aegon is het goed, voor ASR is het goed, maar voor de vakbonden is het een beroerde deal", zegt Jaap. Ralph ziet de voordelen van verkoop: "ASR is goed in het realiseren van synergieën uit overnames, en Aegon keert 1,5 miljard uit aan de aandeelhouders".  Aegon was deze week de grootste stijger met een plus van 11,5 procent, ASR won 6 procent.

 

Cijfers & Tips

Bij de bespreking van de cijfers stond uiteraard de Amerikaanse tech-sector centraal, die deze week harde klappen kreeg op Wall Street. Bij de luisteraarsvragen komen onder anderen obligaties, creditcardmaatschappijen en de telecomsector aan bod. Jaap heeft een algemeen advies voor beleggers, Ralph een concrete tip: een ETF met de ISIN-code LU0690964092. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024