Aandelenkoersen zijn redelijk recessiebestendig

Deel deze podcast

Immers, aandelen zijn nu al niet heel erg duur

Aandelenkoersen zijn redelijk recessiebestendig

De AEX kruipt gestaag naar de hoogste slotstand van het jaar, ondanks alle zorgen over een aanstaande recessie, het Amerikaanse schuldenplafond en wat al niet. En de Nederlandse economie kromp ook nog eens met 0,7 procent. Toch hoeft wat economische tegenwind de beurs niet in de weg te zitten, zegt Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management. "Aandelen zijn nu al niet zo duur, dus als het economisch minder gaat, hoeft dat de koersen niet hard te raken." Bob Homan van ING denkt er net zo over.  "Voor de komende kwartalen verwacht ik minnen meer, ik denk dat het afgelopen kwartaal een eenmalige krimp was."

 

Alfen

Een aandeel dat een hardere tik kreeg dan de economie was Alfen. De maker van laadpalen verloor deze week ruim 9 procent, op tegenvallende cijfers. Althans, volgens beleggers, maar Bob Homan ziet geen structurele problemen. "Afnemers hebben nog grote voorraden, en het laatste kwartaal van vorig jaar was erg goed. Het is wel zo dat de concurrentie in die markt toeneemt."

Uiteraard behandelen we nog meer bedrijfscijfers in deze aflevering, zoals die van Tencent, Aegon en Alibaba. De vragen komen aan bod en er zijn weer tips. Olaf gaf een tip (een bedrijfsobligatie) die niet voor de particuliere belegger te koop is. Als alternatief tipt hij het bedrijf dat de obligatie heeft uitgegeven (ISIN-code US09260D1072). Bob tipt een Amerikaans platformbedrijf. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium!

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

Easybroker

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Ook deze week spreek ik met Sander van Essen, en in dit derde gesprek gaan we dieper in op beleggingsdoelen en vooral ook het belang van educatie.

Easybroker hecht veel waarde aan de begeleiding van klanten en educatie op het gebied van beleggen, zowel in het stellen van doelen als in de concrete aanpak. Zo werkt Easybroker samen met het Beleggingsinstituut, die de klanten van Easybroker behoedt voor veel voorkomende beleggersfouten.
 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024