AB-Inbev laat een sterk herstel zien

Deel deze podcast

De problemen met Bud Light ebben weg

"Bij bierbrouwers gaat het niet om de vergelijking van de winst, kwartaal op kwartaal", zegt Robbert Manders van het Antaurus Europe Fund. Die is te veel onderhevig aan schommelingen van grondstofprijzen en valuta's. "Veel belangrijker is de ontwikkeling van het volume, en die was eigenlijk erg goed." De meevaller zit met name in Noord-Amerika, waar het merk Bud Light te lijden had van een mislukte reclamecampagne. Maar de volumes in Noord-Amerika herstellen duidelijk. "Ook in Europa waren de volumes sterk", vult Najib Nakad van Van Lanschot Kempen aan. "De vrije kasstroom was goed, de schuldafbouw vordert gestaag en er ook voldoende geld voor de aandeelhouders."

 

UBS

Ook over UBS zijn beide experts enthousiast. De Zwitserse grootbank die Credit Suisse van de afgrond redde, weet grote kostenvoordelen te behalen. Wel is het aandeel vrij duur, dus de integratie van Credit Suisse moet ook in de toekomst forse besparingen opleveren om die koers te rechtvaardigen.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Naast UBS komen de cijfers van o.a. TKH, Zalando en Disney nog aan bod, evenals - natuurlijk- de luisteraarsvragen. De tip van Najib is helaas niet bruikbaar: Koreaanse banken, maar die blijken via Nederlandse brokers niet te krijgen. Robbert heeft een minder excentrieke tip, die te koop is op de Londense beurs. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week gaan we in op het verschil tussen actieve beleggingsfondsen en ETF's.

Uit onderzoek bleek onlangs, niet voor de eerste keer, dat actieve beleggingsfondsen over het algemeen achterblijven bij de passieve fondsen, ETF's dus. Goed nieuws voor Martijn dus.

Toch is het niet zo dat Martijn niets ziet in actieve fondsen, sterker nog: VanEck heeft zelf ook een paar actief beheerde fondsen. Die kunnen in een beperkt aantal situaties goed presteren. Het merendeel van de fondsen van VanEck zijn echter ETF's.

Ook gaan we in op de vraag hoe belangrijk actieve beleggers zijn voor de aandelenhandel. Gaat de markt niet dood, op het moment dat er alleen nog in passieve fondsen wordt belegd? Luister tot het einde van de podcast voor Martijns antwoord!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024