Alle seinen voor beleggers staan op groen

Deel deze podcast

Met name Europese beurzen doen het goed

Alle seinen voor beleggers staan op groen

Het optimisme onder beleggers houdt aan, de seinen staan op groen. "De VIX-index, een onrustmeter, staat in het groen, net als de call-putratio. Hetzelfde geldt voor obligaties", constateert Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. "Daarnaast worden de winstcijfers ook goed opgevangen door beleggers. Europa doet het wel wat beter dan de VS op dit moment", stelt Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger. Wim vindt het optimisme dan ook terecht. Richard daarentegen ziet nog wel wat donkere wolken boven de markt, zoals de hoge rente. Dat laatste zal zeker effect hebben op de consumentenbestedingen.
 

Microsoft

Waar beide experts het over eens zijn: Microsoft is een topbedrijf. De cijfers mogen wat tegenvallen, maar de tech-reus is uitstekend gepositioneerd voor de nieuwste ontwikkelingen op technologisch gebied. "Denk aan de investeringen die Microsoft doet in AI, en ze zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van de  metaverse”, aldus Wim. Richard heeft het al jaren in zijnportefeuille en dat zal de komende jaren wel zo blijven.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Ook de cijfers van andere bedrijven worden besproken, zoals die van ASML (geen onvertogen woord daarover!) en Tesla. En deze week waren er weer meer vragen ingestuurd dan we kunnen behandelen; die nemen we mee naar de volgende podcast. Voor de tips richt Wim zich op het Verre Oosten, een ETF met de ISIN-code IE00BFXR7892. Richard gaat voor een Amerikaans telecombedrijf. Geniet van de podcast!
 

VanEck ETF's

De winterstop is voorbij: vanaf heden weer tweewekelijks een gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. We pakken de draad op met vragen van luisteraars die zijn binnengekomen. Als grondlegger van de ETF-markt in Nederland is geen vraag hem te lastig.

Zo gaan we in op de vraag waarom een obligatie-ETF beweeglijker is dan een individuele obligatie. Een ander punt is het risico voor sommige ETF's hoog, terwijl het op het eerste gezicht een mooie gespreide belegging is? Deze vraag wordt behandeld aan de hand van de 
VanEck Space Innovators ETF.

Ook bespreekt Martijn de (on)zin van ETF's waarbij het valutarisico wordt afgedekt (hedged), en gaat hij in op het verschil tussen een indexfonds en een ETF. Luister de podcast dus helemaal tot het einde!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? 
https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024