Alternative Investments aantrekkelijker voor beleggers

Deel deze podcast

Private equity en hedge funds komen in bereik van particulieren

Alternative Investments aantrekkelijker voor beleggers

In deze BeursTalk gaan de experts dieper in op Alternative Investments: beleggingen buiten de categorieën aandelen-obligaties-cash. "De markt voor private equity en hedge funds is gedemocratiseerd", stelt Han Dieperink van Aureus Vermogensbeheer. "Particulieren kunnen steeds makkelijk in private equity en private debt investeren. Let wel op, want de verschillen tussen de verschillende fondsen zijn erg groot." Robbert Manders van het Antaurus Europe Fund raadt beleggers dan ook aan hun huiswerk goed te doen.  Ook bij hedge funds zijn er grote verschillen. Het is wel goed dat alternatives meer aandacht krijgen van particulieren."

 

ASML

Verder in de aflevering aandacht voor ASML, dat wéér verder is beperkt in de export naar China. Han daarover: "Het gaat nog lang duren, maar er komt natuurlijk een Chinese concurrent van ASML, zodat ze het zelf kunnen. Ook op andere terreinen doen ze steeds meer zelf." Robbert ziet ook wel wat donkere wolken. "Op de Chinese omzet zit een grote marge. Dit gaat een keer pijn doen voor ASML."

 

Top-3

Uiteraard komen de luisteraarsvragen aan bod (kernenergie, aandelenspaarplan en het aandeel Carvana) en geven de experts hun tips. Voor deze eerste aflevering van het nieuwe jaar geven Han en Robbert hun Top-3 adviezen voor 2024. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.

Deze keer geen vragen van luisteraars, maar een terugblik op 2023 en André kijkt ook vooruit naar 2024. Zo geeft hij aan welke grafieken en trends zijn aandacht hebben in 2024.

Tot slot vertelt André over zijn eigen bronnen. Welke websites vindt hij het best, en welke boeken hebben grote invloed gehad op zijn beleggingsbeleid? Je hoort het in deze aflevering.

Heb jij een vraag voor André over beleggen of over technische analyse? Mail die dan naar rob@beurstalk.com! Blijf luisteren tot het einde voor het gesprek met André!

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024