As goes January, so goes the year?

Deel deze podcast

Januari is nog niet voorbij, en de inflatie ook niet

As goes January, so goes the year?

Een goede start van januari wordt door veel beleggers gezien als de start van een goed beursjaar. Toch kan die 'wijsheid' je op het verkeerde been zetten. "Statistsch gezien klopt het niet, het januari-effect is niet erg sterk", zegt Lukas Daalder van BlackRock. Hij is niet optimistisch over een zachte landing van de economie, en de inflatie zou later dit jaar nog wel eens kunnen verrassen, in negatieve zin. Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) wijst vooral naar de sterke arbeidsmarkt en uitlatingen van Fed-bestuurders, die duiden op een minder streng beleid. Iets optimistiscger dus, "al zegt ik erbij, wat het januari-effect betreft, de maand is nog niet voorbij!"

 

Disney

Wat meer onzekerheid is er ook voor aandeelhouders van Disney. Activistische belegger Nelson Peltz wil een zetel in het bestuur, tegen de wil van Disney-topman Bob Iger. Peltz vindt dat Disney veel harder in de kosten moet snijden. "Peltz heeft zeker een punt", vindt Koen.  Disney lijdt astronomische verliezen om aan te kunnen haken bij concurrent Netflix, die juist een comfortabele winstmarge van 21 procent heeft.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in deze aflevering van BeursTalk o.a. aandacht voor Goldman Sachs en de cijfers van onder meer Fastned, TSMC en Signify. Bij de luisteraarsvragen komen ook nog NIO, Alfen en Polestar aan de orde.. Voor de tips heeft Koen een specifiek aandeel én een landen-ETF in de aanbieding, Lukas houdt het bij een algemene obligatie-tip. Geniet van de podcast!

 

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024