ASML doorstaat geopolitieke storm uitstekend

Deel deze podcast

Het aandeel neemt de AEX op sleeptouw

ASML doorstaat geopolitieke storm uitstekend

ASML neemt de AEX deze week op slaaptouw, na uitstekende resultaten. Ondanks de geopolitieke storm waarin het bedrijf zit, weet het beleggers te imponeren. "Laten we trost zijn op wat ASML presteert op het wereldtoneel. Er is veel concrete vraag vanuit de hele wereld naar de meest geavanceerde machines", stelt Reinder Wietsma van IBS Capital Allies. Ook Stan Westerterp van Bond is zeer te spreken over ASML. "De klanten staan letterlijk in de rij voor de machines van ASML. De order intake is ook veel beter dan analisten hadden verwacht." Hij begrijpt dan ook niet helemaal waarom ASML zegt dat de omzet dit jaar niet erg hard zal groeien.

 

Netflix

Een andere topper van de week is Netflix. De streamingdienst liet een ongekende groei van het aantal abonnees zien en heeft nu wereldwijd zo'n 250 miljoen klanten. Daarnaast komt Netflix ook live sportevenementen, wat de aantrekkelijkheid voor abonnees alleen maar vergroot.

 

Cijfers - Vragen - Tips

In het tweede deel - alleen voor premiumleden - bespreken we nog meer bedrijfscijfers, zoals die van Tesla en IBM. De luisteraarsvragen komen aan bod, waarna de experts hun tips geven. Reinder tipt een Amerikaanse verzekeraar, Stan tipt een bedrijf in de Nederlandse Midkapindex. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week vertelt Martijn meer over twee nieuwe ETF's die VanEck onlangs lanceerde.

Zo is er sinds kort de VanEck Morningstar US Wide Moat ETF. Deze ETF biedt een gespreide portefeuille aan van Amerikaanse bedrijven die een ijzersterke positie hebben ten opzichte van hun concurrentie.

De tweede ETF die we bespreken is de VanEck Morningstar US SMID Moat ETF. In deze ETF zitten bedrijven die dezelfde kwaliteiten hebben als de eerstgenoemde ETF maar nét een maatje kleine: Amerikaanse small- en midcapbedrijven.

Luister dus tot het einde van de podcast!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024