ASML gaat gouden tijden tegemoet

Deel deze podcast

Alle grootmachten willen zélf chips produceren

ASML

Intel investeert de komende jaren 100 miljard dollar in Europese chipfabrieken. "Net als Japan, China en de VS wil Europa de chipproductie terughalen, reshoren. En daar spint met name ASML garen bij, want al die nieuwe fabrieken hebben machines van ASML nodig", stelt Marc Langeveld (Econopolis) vast. "Europa moet wel, want op dit moment wordt maar 10 procent van alle chips in Europa gemaakt", zegt Stan Westerterp (Bond Capital Partners).

AEX
De oorlog in Oekraïne houd de gemoederen op de beurs uiteraard ook nog steeds bezig, en dat zorgt voor grote uitslagen. Toch sluit Stan niet uit, met slagen om de arm, dat we de bodem afgelopen week wellicht hebben gevormd. De grootste angsthazen zijn nu wel uit de markt. "En er is nu meer duidelijkheid over het Fed-beleid, wat ook rust geeft", constateert Marc.

Tips
Verder in de podcast o.a. aandacht voor Starbucks, Prosus en de kans op een recessie in Europa. Tips zijn er natuurlijk ook. Marc richt daarvoor zijn blik op Noorwegen, Stan selecteert het op een na beste fonds in de AEX. Luistern dus!

IG
BeursTalk wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner, online broker IG. Eens in de twee weken bespreek ik met Salah-Eddine Bouhmidi van IG vragen van luisteraars. Aan het eind van deze podcast is de zesde aflevering van deze rubriek te horen. Blijf luisteren tot het einde!

Let op: 76% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s en turbo’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Opties zijn complexe financiële instrumenten. Uw vermogen loopt risico. U kunt uw geld snel verliezen.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024