De fusie van DSM en Firmenich is goed voor beleggers

Deel deze podcast

Maar een groot verlies voor de BV-Nederland

De fusie van DSM en Firmenich is goed voor beleggers

De fusie van DSM met het Zwitserse Firmenich pakt goed uit voor beleggers. De koers van DSM steeg op het nieuws. Begrijpelijk, vindt Han Dieperink (Auréus Vermogensbeheer): "Met Firmenich, dat geur- en smaakstoffen maakt, wordt DSM minder cyclisch en winstgevender. En de prijs voor Firmenich is marktconform".
De keerzijde is wel dat het een Zwitserse onderneming wordt en bet bestuur naar Zwitserland verhuisd. "Dat is heel jammer en slecht voor de BV-Nederland. Je weet nooit of bijvoorbeeld de onderzoeksactiviteiten in Nederland blijven. De binding met Nederland zal losser worden", concludeert Joost van Leenders (Van Lanschot Kempen).

 

Perfecte storm

Over de aandelenmarkt als geheel is Joost voorzichtig in zijn oordeel. "De komende maanden kan het zijwaarts bewegen, maar later dit jaar kunnen rentestijgingen de beurzen drukken." Han is wat dat betreft pessimistischer. "Als eind juni de taxaties naar beneden worden bijgesteld kunnen de beurzen nog wel 20 tot 30 procent dalen. In combinatie met een oplopende rente: een perfecte storm", is zijn mening.

 

Vragen & Tips

Verder in deze aflevering van BeursTalk o.a. aandacht voor Unilever, greenwashing, en het vertrek van Sheryl Sandberg bij Meta. De experts behandelen ook vijf luisteraarsvragen en geven hun tip. Joost kiest deze keer voor een specifieke sector. Han tipt om breed te beleggen in aandelen in een van de grootste economieën ter wereld. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelen we twee vragen van luisteraars. Martijn legt uit waarom de koers van Gold Miners ETF van VanEck niet een-op-een met de goudprijs in de pas loopt en wat het begrip tracking error inhoudt. En waarom zit het Belgische Melexis niet in de Semiconductor ETF van VanEck? Luister naar de toegift van Martijn voor de antwoorden!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024