De nieuwe baas van Shell moet grote schoenen vullen

Deel deze podcast

Ben van Beurden laat Shell goed achter

De nieuwe baas van Shell moet grote schoenen vullen

Helemaal zeker is het nog niet, maar als Reuters het meldt is het wel heel waarschijnlijk: Ben van Beurden treedt volgend jaar af als ceo van Shell. "De dividendverlaging in 2020 was misschien een overreactie, maar de overname van British Gas was een slimme zet", zegt Mark de Bruijne  van Ambassador Vermogensbeheer. Ook Olaf van den Heuvel heeft een positief eindoordeel over Van Beurden. "Hij heeft Shell knap geleid in een lastige periode, en hij verlaat het bedrijf op het moment dat Shell recordwinsten maakt." Daarnaast pakt Shell de transitie goed op, "maar het is wel erg jammer dat Shell een Brits bedrijf is geworden onder Van Beurdens leiding."

 

AkzoNobel

AkzoNobel zag het afgelopen kwartaal de nettoschuld met 44 procent oplopen en Fitch verlaagde de kredietwaardigheid van het bedrijf. "Die schuldgraad moet naar beneden", oordeelt Mark, maar veel belangrijker, "AkzoNobel heeft de laatste zes jaar niet bijzonder sterk gepresteerd, terwijl de balans wel is verslechterd". Zijn conclusie is dat aandeelhouders beter af waren geweest met een overname destijds door PPG.

 

Vragen & Tips

Verder in deze aflevering onder ander aandacht voor het beleggersvertrouwen en natuurlijk de luisteraarsvragen. Zoals de vraag welk farma aandeel op dit moment een goede keus is, en waarom Japan nooit wordt opgenomen in Azië-ETF's. Je hoort de antwoorden in deze podcast, net als de tips van de experts. Mark gaat voor een Europees energiebedrijf, Olaf voor een Amerikaans techbedrijf. Geniet van de podcast!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief op deze pagina!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024