'De zachte landing lijkt terrein te winnen'

Deel deze podcast

Maar de stagflatieangst is niet verdwenen

De zachte landing lijkt terrein te winnen'

Na een paar mindere weken heeft de AEX zich weer boven de 750 punten genesteld. "Het idee van een zachte landing lijkt te winnen op de beurs", zegt Han Dieperink van Aureus Vermogensbeheer. Hij voegt er meteen aan toe dat het gevaar van stagflatie zeker nog niet is geweken. Etienne Platte van het Antaurus Europe Fund verwacht de komende tijd dan ook nog de nodige volatiliteit. "Ik denk dan met name aan het schuldenplafond in de VS en de bankencrisis, die nog niet voorbij is." Bovendien is er geen eenduidig mondiaal beeld. Het kan in de VS of Japan goed gaan en hier niet, of omgekeerd. Het verschilt per regio.

 

Private equity 

Over private equity zijn de meningen verdeeld. Grote spelers als Carlyle, KKR en Blackstone zien hun winsten flink dalen. "De financierbaarheid van de deals is veel lastiger geworden door de hogere rente", concludeert Etienne, "de markt ligt zo ongeveer stil." Han staat er anders in. "Dit is eigenlijk een prima moment om in private equity te beleggen", stelt hij. "Private equitybedrijven zijn goed in het transformeren van bedrijven en de rendementen zijn hoger dan op de beurs. Wel is het zaak de goede fondsen te vinden, want de verschillen zijn groot."

 

Cijfers - Vragen - Tips

We staan natuurlijk stil bij de bedrijfscijfers, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de banken; ING en ABN Amro openden hun boeken. Luisteraars komen uiteraard ook aan bod met hun vragen, en de experts geven hun tips. Han heeft een ETF op het oog met de ISIN-code IE00BLCHJB90. Etienne heeft een Belgische beursparel in het vizier. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.


Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Martijn gaat deze week in op een aantal prangende vragen van luisteraars.
 
Zo zijn er twee vragen over de verschillen tussen herbeleggende en winst uitkerende ETF's. Waarom is er bijvoorbeeld geen koersverschil tussen herbeleggende en winst uitkerende ETF's?
 
En waarom doen de ETF's die beleggen in schone energie het zo slecht de laatste maanden? Tot slot nog een vraag over wat de juiste samenstelling is van een degelijke ETF-portefeuille. Martijn kan er prima mee uit de voeten, dus blijf luisteren tot het einde!


De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024