'DSM-Firmenich creëert geen aandeelhouderswaarde'

Deel deze podcast

De fusie heeft waarde van DSM vernietigd

'DSM-Firmenich creëert geen aandeelhouderswaarde'

Het huwelijk van DSM en Firmenich is niet onder een goed gesternte geboren. "Er is geen duidelijke visie op het creëren van aandeelhouderswaarde", concludeert Jaap Koelewijn (Financieel Denkwerk), na de winstwaarschuwing van afgelopen week. "Bovendien is het qua governance al jaren een beroerd verhaal". Marc Langeveld is ook niet enthousiast over de fusie. "Tot nu toe is de fusie een slechte deal geweest voor de aandeelhouders van DSM." Marc denkt wel dat er, voor de korte termijn nu een koersbodem is gevormd. "Niettemin loopt er nog altijd een anti-kartelonderzoek tegen Firmenich, en dat is nog niet in de cijfers of de koers verwerkt".

 

ASML

Over ASML maakt Marc zich een stuk minder zorgen. Het bedrijf krijgt nóg strengere exportbeperkingen naar China. "Als geavanceerde chips niet meer in China gemaakt kunnen worden, dan worden ze wel elders in de wereld gemaakt. ASML levert dan gewoon aan die andere partijen. " De koers van ASML daalde maar 0,8 procent op het nieuws.
 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder besteden we in deze aflevering onder andere aandacht aan Prosus en de cijfers van Nike. In de luisteraarsvragen wordt uitgelegd waarom de koers van Alfen is achtergebleven en hoe je gespreid belegt in fabrikanten van luxeartikelen. Voor de tips houdt Jaap het bij een algemeen advies, Marc tipt een bedrijf dat profiteert van de energietransitie. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

Easybroker

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
André legt uit wat hij bedoelt met 'denken vanuit je ongelijk'. Klinkt misschien cryptisch, maar hij legt het helder uit. Het heeft mede te maken met risicomanagement, iets wat een van de kernpunten is van André's beleggingsmethodiek.

Wie gaat beleggen dient zich niet alleen goed voor te bereiden, maar er ook behoorlijk wat tijd in te steken. In dit gesprek legt André uit wat er zoal komt kijken bij goed beleggen en risicomanagement. Blijf dus luisteren tot het einde!
 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024