Duitse recessie hoeft rest EU niet te raken

Deel deze podcast

Frankrijk en de periferie doen het goed

Duitse recessie hoeft rest EU niet te raken

Nu Duitsland in een recessie is geraakt, schrijven veel kranten over de mogelijke gevolgen voor de rest van Europa. De experts in BeursTalk zijn echter niet bevreesd voor grote effecten op de rest van de Europese economie. "Dat de Russen geen gas meer leveren, is voor Duitsland een groter probleem dan voor de meeste andere Europese landen", constateert Mark de Bruijne van Ambassador Vermogensbeheer. Bovendien zijn ze sterk afhankelijk van de auto-export naar China en is er de laatste jaren weinig geïnnoveerd. Ook Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger ziet niet direct een besmettingsgevaar: "Frankrijk en ook landen in de periferie, zoals Griekenland, doen het relatief goed".

 

Nvidia

Over Nvidia zijn de meningen verdeeld. De cijfers waren goed, maar het waren de vooruitzichten die de koers met 25 procent opstuwden. "Nvidia is een prachtig bedrijf, maar de waardering, 24 keer de omzet, is wel erg hoog ", vindt Mark. Wim vindt het ook hoog, maar gerechtvaardigd. Hij verwacht veel van de ontwikkelingen op het gebied van AI. "Als ze de chips eenmaal hebben ontwikkeld, is elke verkochte chip daarna pure winst!

 

Vragen & Tips

Verder komen in deze aflevering natuurlijk de luisteraarsvragen aan bod. Zo bepreken we o.a. beleggen in Australië, sparen in Italië en is er een vraag over een Italiaans consultancybedrijf. Tips zijn natuurlijk ook. Wim gaat voor een Amerikaans industrieel bedrijf, Mark gaat voor een mijnbouwbedrijf, Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium!

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 
VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Money Market Funds staan in de belangstelling van beleggers, vanwege de oplopende rente, net als de wens om te profiteren van opkomst van AI. Met Martijn bespreek ik beide trends.

De interesse in obligaties is meer dan een hype en volgens Martijn is het verstandig om obligaties op te nemen in een goed gespreide portefeuille. Hoewel VanEck geen ETF aanbiedt met zeer kortlopende obligaties, heeft VanEck wel obligatie-ETF's met een iets langere looptijd die evenzeer interessant zijn in dit renteklimaat.

Zo zijn er twee Europese staatsobligatie-ETF's: de VanEck iBoxx EUR Sovereign Capped AAA-AA 1-5 ETF en de VanEck iBoxx EUR Sovereign Diversified 1-10 ETF. Twee EFT's beleggen in bedrijfsobligaties: de VanEck Global Fallen Angel High Yield Bond ETF en de VanEck iBoxx EUR Corporates ETF. Tot slot zijn er de ETF’s die beleggen in obligaties in opkomende markten: de VanEck Emerging Markets High Yield Bond ETF en de VanEck J.P. Morgan EM Local Currency Bond ETF.

Aan het van het gesprek gaat Martijn nog in op de vraag of er al een goede ETF is waarmee je kunt inspelen op de trend in AI. Luister voor het antwoord van Martijn dus tot het eind van de podcast! 

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024