Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen

Deel deze podcast

Het verwachtingsmanagement moet beter

"Het management heeft eigenlijk lopen prutsen", is het harde oordeel van Robbert Manders (Antaurus Europe Fund) over de cijfers van Ebusco. De nieuwste elektrische bus, de 3.0, zou het helemaal worden. "De 2.0 werd in China gemaakt, de 3.0 hier in Nederland.  Nu blijkt dat ze de managementcapaciteit niet hebben om hier efficiënter, beter te produceren dan in China. Waar ik bang voor ben is dat hun klanten uiteindelijk naar een andere partij overstappen of schade gaan claimen. Het enige positieve aan de jaarcijfers is dat ze blijkbaar nog wel klanten binnenkrijgen. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer is iets milder. "Wat ze zeggen, komt niet overeen met wat ze een paar maanden later publiceren, maar de problemen van Ebusco zijn sector breed. Ik denk ook dat de problemen van tijdelijke aard zijn."

 

Sentiment

Wat betreft het sentiment zijn beide experts redelijke optimistisch. De economie is sterker dan verwacht en de koersen zijn gestegen dit kwartaal, zonder dat de rente is gedaald. Beleggers verwachten ook geen recessie meer. Cyclische aandelen zijn inmiddels ook in de breedte populair bij beleggers.
 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast natuurlijk een selectie van kwartaal- en jaarcijfers (o.a. H&M, HAL en InPost) en de luisteraarsvragen. Voor de tips kiest Robbert deze keer een buitenlandse groothandel in fijnchemicaliën, Koen heeft een Spaanse houdstermaatschappij op het oog. Geniet van de Podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week bespreek ik met Martijn de laatste ontwikkelingen op ETF-gebied.

Het eerste kwartaal zit er zo goed als op, een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. De beurzen doen het prima, en dat merkt VanEck ook aan de instroom in de diverse ETF's.

Daarbij gaat het niet alleen om de populaire techsector, de instroom is goed verspreid over de verschillende ETF's. Zo zijn is de hoog-dividend ETF populair, net als de ETF die belegt in de defensiesector. Daar is er een gezonde vraag naar de gold miners ETF van VanEck. Luister dus tot het einde van de podcast!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

 

VermogenInsight voor Premiumleden

Risico nemen hoort bij beleggen, dat weten we allemaal. Maar 1 op de 3 beleggers neemt vaak onbedoeld te veel risico. Dat blijkt uit onderzoek van de AFM. Door samen te werken met VermogenInsight helpt BeursTalk haar premiumleden de beleggingsrisico’s te beheersen.

VermogenInsight is een onafhankelijk platform dat beleggers in staat stelt om het risico van hun portefeuille te meten én te beheersen. Met VermogenInsight krijg je een helder inzicht in het risico, de performance en de spreiding van je beleggingen. Het waarschuwt je onder andere direct als het risico hoger is dan je risico-acceptatie en geeft je informatie over hoe mogelijke beurscrashes je beleggingen kunnen beïnvloeden. En je kunt nu je risico acceptatie dynamisch aanpassen aan je eigen situatie!

Als Premiumlid van BeursTalk krijg je de kans om je met korting te abonneren op deze waardevolle tool van VermogenInsight. Het eerste halfjaar van jouw jaarabonnement is GRATIS! Normaal gesproken kost dit abonnement € 143,88, maar als Premiumlid betaal je nu slechts €71,94. En dat is nog niet alles! Als Premiumlid van Beurstalk krijg je bij deze aanbieding standaard een extra portefeuille bij VermogenInsight met de meest actuele BeursTalk tips. Kliik hier voor deze aanbieding!

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia is het Cisco van 20 jaar geleden
Nvidia is het Cisco van 20 jaar geleden
Hun chips staan in het centrum van de AI-revolutie
23-05-2024
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Veel geld staat nog langs de zijlijn
16-05-2024
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
De problemen met Bud Light ebben weg
09-05-2024
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Gezien de problemen in de auto-industrie een sterke prestatie
02-05-2024