Een minder strenge Fed biedt kansen voor de beurs

Deel deze podcast

De Fed trapt wellicht minder hard op de rem

Een minder strenge Fed biedt kansen voor de beurs

Als de Fed de voet van de rem haalt, minder fors de rente verhoogt, dan kan de aandelenmarkt daarvan  profiteren. "Op de vraag of de markt te ver vooruitloopt op het rentebeleid, gaf Fed-baas Powell geen bevestigend antwoord", zegt Reinder Wietsma van IBS Capital Allies. Daarmee komt er ook ruimte voor aandelen om verder te stijgen. Reinder is dan ook gematigd positief over de rest van het beursjaar. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer is wat voorzichtiger, na de mooie start van het jaar. "Ik vraag me af waar de impuls voor de rest van dit kwartaal vandaan moet komen." Hij acht de kans aanwezig dat de markt wél iets te hard van stapel loopt.
 

Unilever

Deze week werd ook bekend dat Hein Schumacher de nieuwe ceo van Unilever wordt. "Ik verwacht dat hij de stofkam door de merkenportefeuille zal halen", zegt Koen. "Hij zit wel in een moeilijke positie", oordeelt Reinder. "Snijden in de marketingkosten ligt het meest voor de hand, maar dat leidt uiteindelijk ook weer tot volumedaling." Hij wenst Schimacher dan ook oprecht veel succes met de lastige opdracht.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast natuurlijk veel aandacht voor de cijfers. De grote techspelers zoals Apple, Amazon en Meta openden hun boeken. In de luisteraarsvragen komen onder andere  Roche, Heineken en Johnson & Johnson aan bod. Voor de tips kiest Reinder een Amerikaans bedrijf, Koen tipt een Zwitserse holding. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024