Europese beleggers hebben topmaand achter de rug

Deel deze podcast

Met dank aan de sterke dollar

Europese beleggers hebben topmaand achter de rug

Met een plus van zo'n 10 procent was juli een van de beste maanden voor de AEX. "Dat komt mede door de sterke dollar, waar bedrijven als Shell, ASML en WoltersKluwer sterk van profiteren", constateert Reinder Wietsma van IBS Capital Allies. "Voor Amerikaanse beleggers geldt precies het omgekeerde, die kijken tegen een extra verlies aan door de dure dollar", stelt Bob Homan van ING. Beide experts verwachten wel dat die sterke stijging op de beurzen wat zal afnemen, ook al zijn de bedrijfswinsten over het algemeen goed.

 

Philips

Dat laatste gaat niet op voor Philips, die markt verblijdde met een winstwaarschuwing. Voor Bob was het niet bepaald een verrassing.: "Je kan de klok erop gelijkzetten!" Reinder tekent daar bij aan dat de concurrentie niet stilzit. "Het management van Philips wordt teveel in beslag genomen door de juridische problemen in de VS. Voor ons geen aantrekkelijk aandeel om in te beleggen."
 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder besteden we in deze aflevering aandacht de resultaten van o.a. Shell, Microsoft, Walmart en Amazon. Natuurlijk worden de luisteraarsvragen behandeld, zoals de vraag over ratio's. Wat zijn de belangrijkste financiële ratio's waar je als belegger naar moet kijken? Een belangrijke ratio wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl je daarmee juist goed kunt bepalen of een aandeel duur is of niet. Voor de tip heeft Reinder een Amerikaans aandeel gekozen van een toeleverancier aan laboratoria. Bob gaat voor een groot Frans industrieel bedrijf. Geniet van de podcast! Na de zomerstop is BeursTalk weer terug op vrijdag 19 augustus.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief op deze pagina!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024