Guur weer op komst voor beleggers in aandelen

Deel deze podcast

Koersen zijn te hoog voor oplopende rente en inflatie

Guur weer op komst voor beleggers in aandelen

Voorlopig hoeven we geen rust op de beurzen te verwachten, denken de experts deze week. "Het sentiment wordt gedomineerd door rente, inflatie en uitspraken van centrale bankiers", constateert Stan Westerterp van Bond Capital Partners. "Als dit de teneur is voor de rest van het jaar, dan kun je je bost nat maken." Han Dieprink van Auréus Vermogensbeheer gaat een stap verder: "De inflatie heeft waarschijnlijk al gepiekt, beleggers maken zich nu meer zorgen om de groeiafzwakking. Ik begrijp ook niet waarom de beurs nu nog zo dicht bij de top staat."
 

Sterke cijfers

Tegelijkertijd zijn beiden het erover eens: de bedrijfscijfers zijn zeker niet slecht. "We zien nu nog het positief effect van hogere prijzen in de omzet van veel bedrijven", zegt Han. Wel denkt hij dat op termijn de inflatie negatief zal uitpakken voor bedrijven. Na de inflatie gaan hogere lonen bijten in de winsten.

Op het Damrak zijn gelukkig genoeg voorbeelden te vinden van sterke bedrijven. Zo lieten  Heineken, ASML en ASMI uitstekende cijfers zien. Voor Netflix, in de VS, was dat duidelijk niet het geval en de koersval is wat Han betreft terecht. Stan daarentegen vindt het aandeel nu zo goedkoop dat het wellicht aantrekkelijk is geworden. Verder komen o.a. Twitter, CM.com, Tesla en Just Eat Takeaway aan bod.

 

Tips

Uiteraard krijg je weer tips. Han kijkt daarbij naar een specifiek soort ETF's die in schulden beleggen. Stan gaat voor de absolute top in Nederland op technologisch gebied. Geniet van de podcast!

VanEck ETF's

Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week gaan we in op de vraag hoe vaak je aanpassingen moet in je portefeuille? Wanneer is dat verstandig en wanneer laat je je teveel leiden door de waan van de dag? Luister naar de toegift van Martijn, waarin hij deze dilemma’s bespreekt!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024