Hebben aandelen hun top bereikt?

Deel deze podcast

De experts verwachten een afkoeling

Hebben aandelen hun top bereikt?

"Wij zijn al een tijd voorzichtig met aandelen", zegt Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen. "De economische cyclus zien we verder vertragen als gevolg van het monetaire beleid en winsten die onder druk staan." Ralph Wessels van ABN Amro sluit zich daarbij aan. "Ook wij zijn al langere tijd terughoudend op aandelen. Het sentiment onder particuliere en professionele beleggers is ver doorgeschoten", vindt Ralph. Hij voegt er meteen eerlijk aan toe dat de recessie en de verzwakking van het beurssentiment wel erg lang op zich laat wachten.
 

Amazon

Over Amazon zijn beide expert dan weer wel erg positief. "Dubbelcijferige winstgroei, de webwinkel had een uitstekend kwartaal achter de rug en adverteerder stappen over van X, Twitter, naar Amazon", zegt Ralph. "Bij de clouddiensten nam de winst wat af, maar Amazon is veel kostenbewuster geworden", vult Joost aan. Na de bekendmaking van de cijfers schoot het aandeel 19 procent omhoog.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in deze aflevering onder andere aandacht voor de cijfers van Uber, Heineken, ING en Apple. Natuurlijk komen de luisteraarsvragen aan bod en geven de experts hun tip. Joost gaat voor een degelijke multinational in de voedingsindustrie, Ralph tipt een ETF met de ISIN-code IE00BGV5VN51. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

Easybroker

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
Startpunt van het gesprek met André is de vraag hoe je als belegger een portefeuille opbouwt. Waar begin je? Hoe ver moet je gaan met spreiding in je portefeuille? Het antwoord op die laatste vraag is voor jonge beleggers anders dan voor beleggers met een kortere horizon!

Voor André is goed risicomanagement van essentieel belang, en dat zou het voor elke belegger moeten zijn. Hoe je risico's te beheersen komt ook in dit gesprek aan bod.  Blijf dus luisteren tot het einde!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024