'Het vertrek van Hamers was een politieke keuze'

Deel deze podcast

Omstreden overname van Credit Suisse vergt Zwitserse topman

'Het vertrek van Hamers was een politieke keuze'

Het vertrek van Ralph Hamers is vooral ingegeven door de politieke situatie in Zwitserland. De nieuwe ceo van UBS, die de integratie van Credit Suisse moet uitvoeren, zal behendig moeten optreden in de Zwitserse politiek. "De gedwongen overname van Credit Suisse door UBS ligt gevoelig in het parlement. Dan is het beter om de bewezen saneerder Ermotti, een Zwitser, aan te stellen als topman", zegt Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger. "De moloch die nu gecreëerd wordt, is niet goed voor het land, en voor de concurrentie", vult Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen aan. "Ik denk ook wel dat daar nog aan gesleuteld gaat worden."
 

Beurssentiment

Wat betreft de beurzen begrijpt Joost dat de koersen oplopen. De angst over de banksector is wat weggeëbd. Toch is hij over de wat langere termijn somberder, gezien de winstontwikkeling van bedrijven en het monetaire beleid. Wim is niet zo somber. "De onrust over de banken is door het snelle optreden van de autoriteiten heel snel ingedamd en ook het rentebeleid zal steun geven aan de koersen", vermoedt hij.
 

Cijfers - Vragen - Tips

Deze week kwamen Ebusco, Fastned en Inpost met hun jaarcijfers, waar de experts hun licht op laten schijnen. In de luisteraarsvragen gaat het onder anderen over fusie DSM-Firmenich, koperproducenten en beleggen in verzekeraars. Voor de tips heeft Joost een Amerikaanse softwaregigant op het oog, Wim heeft twee tips in de healthcare sector. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024