Inflatie kan in de herfst alweer dalen

Deel deze podcast

Dus de renteverhogingen zullen niet lang duren

Inflatie kan in de herfst alweer dalen

Beleggers zitten in de tang van de inflatie, of in ieder geval de angst daarvoor. Het zet de koersen dan ook stevig onder druk. Toch kijken Ralph Wessels (ABN Amro) en Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) liever voorbij de waan van de dag, de bear market. Beide experts zien de inflatieverwachtingen nu al dalen. "Renteverhogingen om die af te remmen, zullen niet tot diep in 2023 duren", zo is het oordeel.

 

Hogere koersen

En dús gaan de aandelen weer dan weer omhoog? Dat zou zomaar kunnen, de problemen waar we nu mee worstelen houden niet eeuwig aan. "Als de lockdown in China voorbij is, komt er weer lucht in de toeleveringsketen. Zelfs de oorlog in Oekraïne zal op termijn ophouden."  Tel daarbij op dat veel bedrijven nog steeds prima winstmarges hebben, dan is er voldoende reden voor optimisme.

 

Cijfers & Tips

Verder in deze BeursTalk onder anderen aandacht voor de mogelijke overname van Accell, de cijfers van ABN Amro, Aalberts, CTP en we behandelen de luisteraarsvragen. Tips zijn er ook, die van Ralph is een algemene tip waarin hij beleggers wijst op een aantal bedrijven die wellicht te hard zijn afgestraft. Edin tipt een tracker met de ISIN-code IE00B5M1WJ87. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week hebben we het over beleggen in Europese aandelen. De AEX en de S&P500 zijn bekend terrein voor Nederlandse beleggers, maar gek genoeg is Europa als regio dat veel minder. Martijn legt in deze aflevering uit waarom dat niet terecht is. Wie meteen al aan de slag wil, moet eens kijken naar de Sustainable European Equal Weight ETF van VanEck. Luister naar de toegift van Martijn!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Met LVMH beleg je op een slimme manier in China
Met LVMH beleg je op een slimme manier in China
Chinezen kopen graag luxe goederen, hun belangrijkste markt
18-04-2024
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024