Met LVMH beleg je op een slimme manier in China

Deel deze podcast

Chinezen kopen graag luxe goederen, hun belangrijkste markt

Beleggers reageerden lauwtjes op de cijfers van LVMH, na Novo Nordisk het waardevolste bedrijf van Europa. Toch is Han Dieperink van Aureus Vermogensbeheer positief over het bedrijf. "Het is een prima proxy om in China te beleggen. Als je je zorgen maakt over de corporate governance van Chinese bedrijven en de bescherming tegen de Chinese overheid, dan kun je ook een aandeel LVMH kopen." Het rijkere deel van de bevolking heeft niet zoveel last van een economische dip en het aantal mensen dat in welvaart stijgt, groeit nog in China. "Bovendien doet LVMH het veel beter dan concurrent Kering, eigenaar van Gucci. Dat merk is in verval geraakt." Zoiets ziet Han bij LVMH niet gebeuren.

 

Beursdipje

Het beurssentiment is wat Han betreft ook nog steeds prima. "We hebben sinds oktober één lange rally gezien, zonder tussentijdse correcties. Nu zien we wat tegenvallers, zoals bij JPMorgan, Tesla en ASML. Iets minder mooi, maar het is niet meer dan een dip. Fundamenteel is er niet veel veranderd." Jaap Koelewijn van Financieel Denkwerk, is wat kritischer. "Beleggers krijgen meer oog voor die tegenvallers als bij ASML, de orderportefeuille kan dus ook wel eens tegenvallen. Het optimisme dat álles maar stijgt, dat gaat er een beetje uit."

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in deze podcast natuurlijk de nodige bedrijfscijfers. Naast die van ASML komen o.a. Fastned en Just Eat Takeaway aan bod. Uiteraard worden de luisteraarsvragen beantwoord en geeft Han zijn tip (Jaap onthoudt zich altijd van individuele aandelentips). Han kiest deze keer voor een Duits bedrijf dat kan gaan profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia is het Cisco van 20 jaar geleden
Nvidia is het Cisco van 20 jaar geleden
Hun chips staan in het centrum van de AI-revolutie
23-05-2024
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Veel geld staat nog langs de zijlijn
16-05-2024
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
De problemen met Bud Light ebben weg
09-05-2024
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Gezien de problemen in de auto-industrie een sterke prestatie
02-05-2024