Microsoft heeft Activision Blizzard bijna binnen!

Deel deze podcast

De gameproducent is een prima aanvulling voor Microsoft

Microsoft heeft Activision Blizzard bijna binnen!

Anderhalf jaar geleden deed Microsoft een bod op Activision Blizzard en eindelijk lijkt het nu rond te komen. De Amerikaanse kartelwaakhond verloor de rechtszaak tegen Microsoft en de Britse toezichthouder lijkt na een aantal concessies ook om te zijn. Robbert Mander van het Antaurus Europe Fund is enthousiast over deal. "Activision Blizzard is een gameproducent met een sterke marktmacht die Microsoft nu binnenhaalt. Met een abonnement heb je nu toegang tot de hele bibliotheek van Microsoft en Activision Blizzard. Corné van Zeijl van Cardano vult aan: "Voor Microsoft is dit een mooie aanvulling op de bijvoorbeeld de clouddiensten van het bedrijf en, sinds kort, ChatGPT.

 

Triodos

Over Triodos zijn de experts duidelijk minder te spreken. Robbert: "Beleggers kunnen het beste hun verlies nemen en daarna alsnog procederen. De koers is 50 procent gedaald, wat mij betreft kan dat oplopen tot een verlies van 70 procent. Dus die koers van 40 euro nu is een mooie prijs."  Corné is, net Robbert, bepaald niet te spreken over de governance. "Zeker voor een bank die ESG hoog in het vaandel heeft staan, behandelen ze de certificaathouder bijzonder slecht."
 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder behandelen we in de aflevering de luisteraarsvragen en bedrijfscijfers. Zo staan we stil bij de sterke cijfers van Pepsico en JP Morgan. Voor de tips heeft Robbert gekozen voor een Deens bedrijf, Corné gaat voor een ETF met de ISIN-code IE00BFNNN236. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

Easybroker

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
Met André bespreek ik het fenomeen van de Zwarte Zwaan. Simpel gezegd een onverwachte gebeurtenis, de kans erop is statistisch klein, maar doet zich tóch voor. Vaak heeft dat een grote impact voor beleggers.

André legt uit hoe belangrijk het is om daar alert op te zijn en, belangrijk, hoe je je portefeuille daartegen kunt wapenen. Blijf dus luisteren tot het einde!
 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024