'Microsoft laat briljante cijfers zien'

Deel deze podcast

Het bedrijf verslaat vrijwel altijd de verwachtingen

'Microsoft laat briljante cijfers zien'

Beide experts in de podcast zijn het erover eens: Microsoft maakt de belofte waar. "In de afgelopen 20 kwartalen hebben ze de verwachtingen 19 keer overtroffen", zegt Richard de Jong van Van Lieshout & Partners, die het aandeel ook in portefeuille heeft. Corné van Zeijl van Actiam is net zo tevreden over Microsoft. "De clouddiensten vielen de laatste tijd wat tegen, maar in het afgelopen kwartaal zag je daar echt een heel sterk herstel. Bovendien liggen ze op gebied van AI wel voor op concurrent Alphabet. Zelfs Word- en Excelgebruikers zullen in de toekomst profiteren van AI-toepassingen."

 

Sentiment

Over het beursklimaat zijn beide experts wat minder te spreken. Richard ziet voor de koersen eerder "ruimte aan de onderkant", dan dat ze gaan stijgen. Corné wijst in dat verband op een lage call/put ratio en de  zorgen bij de grote fondsmanagers over de markt. "En de basis is heel smal, een paar grote bedrijven in de index trekken de kar. Het merendeel van de bedrijven blijft daar behoorlijk op achter."

 

Cijfers - Vragen - Tips

Natuurlijk behandelen we in de podcast ook de cijfers van andere bedrijven, zoals Philips, ASMI en Unilever. In de luisteraarsvragen komen o.a. Palantir en AT&T aan de orde en bespreken we hoe te beleggen in obligaties. De tip van Corné sluit daar perfect op aan: een kortlopende Duitse staatsobligatie met de ISIN-code DE000110486. Richard gaat voor een Amerikaanse financial. Geniet van de podcast!


BeursTalk Premium!

De aanmelding voor BeursTalk Premium met introductiekorting is op veler verzoek verlengd tot zondag a.s. 13.59 uur!

Voor nog geen espresso per week of een Heineken aandeel per jaar steun je de podcast en krijg je toegang tot exclusieve content zoals podcast specials, de Tips Tracker en wekelijkse columns.

Met de code JAAR30 krijg je 30% korting op een jaarabonnement. Voeg deze code toe in de eerste stap van de checkout. BeursTalk Premium: een solide investering!


Easybroker

BeursTalk heeft er een nieuwe partner bij: Easybroker. We starten met een kort gesprek, deze en volgende week, met Sander van Essen van Easybroker. Sander legt uit wat de mogelijkheden zijn bij Easybroker en waarom Easybroker voor jou een goede partij kan zijn.

Een van de kenmerken van Easybroker is dat ze veel waarde hechten aan beleggerseducatie. In de komende weken zal dat dan ook centraal staan in de gesprekken aan het eind van de reguliere podcast. Blijf dus luisteren tot het einde!

Let op: Beleggen in financiële producten bevat risico's. Je beleggingen kunnen in waarde stijgen of dalen en verliezen kunnen groter zijn dan de waarde van je oorspronkelijke belegging.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024