Microsoft laat solide cijfers zien

Deel deze podcast

Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend

Microsoft laat solide cijfers zien

De eerste reactie van beleggers op de cijfers van Microsoft was negatief. Niet terecht, vindt Marc Langeveld van Econopolis. "De clouddiensten, Azure liet een beter dan verwachte groei zien, en de outlook voor het volgende kwartaal is verhoogd. Dit is de grootste groeimotor van Microsoft, die zich zeer positief ontwikkeld." Die groei heeft ook te maken met de groei van AI. "Hoe meer data er worden opgeslagen, deze meer vraag naar clouddiensten. Ze weten steeds beter met AI echt geld te verdienen." Die ontwikkeling heeft ook nog eens tot gevolg dat Bing, gecombineerd met AI, meer terrein begint te veroveren op Google.

 

Philips

Philips is, nog steeds, een heel ander verhaal. Het bedrijf verloor in een week tijd ruim 8 procent van z'n waarde.  "It's the gift that keeps on giving", concludeert Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management. "Naar nu blijkt waren er al in 2010 problemen, en nog steeds is het lek niet boven." Marc sluit zich daarbij aan: "Ze mogen geen apneu apparaten verkopen in de VS, maar ze hebben er wel de kosten van. Bovendien zijn de juridische claims ook nog niet afgehandeld."

 

Cijfers - Vragen - Tips

In de podcast behandelen we ook de cijfers van onder andere KPN, ING en Alphabet. De luisteraars komen aan bod met hun vragen en de experts geven hun tips. Marc heeft, als tech-expert, een Nederlandse techbedrijf op het oog, Olaf gaat voor een Zwitsers bedrijf. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.

Zoals eerder beloofd, in deze aflevering gaat André dieper in op het gebruik van opties. André koopt zelfs geen aandelen, hij belegt erin alleen via opties op die aandelen. Maar beleggen met opties is toch uiterst speculatief?

Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Je kunt speculatief met opties beleggen (riskant!), maar het is zeker ook mogelijk om met opties een defensieve strategie op te zetten. Hoe dat precies zit hoor je aan het einde van de podcast!

Heb jij een vraag voor André over beleggen of over technische analyse? Mail die dan naar rob@beurstalk.com!

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Met LVMH beleg je op een slimme manier in China
Met LVMH beleg je op een slimme manier in China
Chinezen kopen graag luxe goederen, hun belangrijkste markt
18-04-2024
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024