Novo Nordisk zit op een goudmijn

Deel deze podcast

Hun obesitasmedicijn is niet aan te slepen!

Novo Nordisk zit op een goudmijn

De Deense farmaceut Novo Nordisk is meer waard dan het BBP van Denemarken. Dat is allemaal te danken aan het afslankmiddel Wegovy. De aanprijzing daarvan door influencers gaf de omzet al een boost, nu blijkt het ook nog te werken tegen hartkwalen. "Dit is niet te stoppen", zegt Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger, die het een positieve ontwikkeling vindt. Jaap Koelewijn van Financieel Denkwerk ziet ook de voordelen voor beleggers. "Maar obesitas is een pandemie, en dit middel is voor overgewicht in veel gevallen niet meer dan symptoombestrijding."
 

Rally of niet?

Wat de beurs betreft zitten beide experts ook niet helemaal op hetzelfde spoor. Wim is optimistisch. "De kwartaalcijfers geven vertrouwen en het recessiegevaar verdwijnt verder achter de horizon." Jaap is voorzichtiger, met name omdat de Chinese economie is steeds moeilijker vaarwater terechtkomt.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Natuurlijk behandelen we de bedrijfscijfers en de luisteraarsvragen. Jaap heeft een algemeen advies als tip. Wim heeft wel een aandelentip, een Amerikaans medisch bedrijf. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Martijn beantwoordt deze week twee luisteraarsvragen.

Beide vragen gaan over hoe je het rendement van een obligatie-ETF bepaalt. Dat is niet eenvoudig, want in een ETF zitten verschillende obligaties, met verschillende rendementen en looptijd. Complexe materie, waar Martijn uiteraard prima mee uit de voeten kan.

Uiteraard heeft VanEck ETF voor de in obligaties geïnteresseerde belegger in huis. Zo zijn er Eurostaatsobligatie-ETF's, deze en deze. Twee bedrijfsobligatie-ETF's: deze en deze. Ten slotte ETF's met obligaties van opkomende markten: deze en deze. Luister voor de uitleg van Martijn de podcast uit tot het einde. Geniet van de podcast!
 

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024