Nvidia laat verpletterende cijfers zien

Deel deze podcast

Aandeel schiet verder omhoog

Beleggers keken met enige nervositeit uit naar de cijfers van Nvidia. Die vrees bleek ongegrond. Die cijfers waren ronduit voortreffelijk. "Nvidia is echt een centrale speler in de AI-ontwikkeling. De cijfers waren wéér beter dan verwacht, de marges zijn ontzettend hoog en de orders blijven binnenstromen en de waardering is ook niet extreem hoog", vindt Bob Homan van ING. Han Dieperink van Auréus Vermogensbeheer is net zo enthousiast over de cijfers. "De cash flow is hoger dan die van de afgelopen vijf jaar bij elkaar. Het is verbazingwekkend dat zo'n groot bedrijf nog zulke groeipercentages kan laten zien.

 

Sentiment

Met de indices op of tegen recordhoogtes zijn de experts dan ook positief over het beursklimaat voor de komende periode. Geen sprake van hoogtevrees. "Die belangrijke chipaandelen lijken nog niet uitgeraasd. De winsten stijgen harder dan de koersen", stelt Bob. Han sluit zich daarbij aan: "Je ziet dat de economische groei en de inflatie meevallen, wat betekent dat de rente op termijn omlaag gaat. Ik denk dat er nog veel potentie is."

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast aandacht onder anderen voor Wolters Kluwer, Besi, Arcadis en Walmart. Uiteraard komen de luisteraarsvragen aan bod en geven de experts hun tips. Han heeft een ETF op het oog met de ISIN-code DE0006289382, Bob heeft een Italiaanse bank als tip. Geniet van de podcast!

 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.

Deze week gaan we verder waar we vorige week gestopt zijn in het gesprek met André. Hij geeft meer uitleg over hoe hij belegt en waarom hij dat op die manier doet. Vaste luisteraars weten dat André geen passieve belegger is, maar een heel actieve. Vooral beleggers met een korte horizon hebben baat bij die methode.

Dat betekent natuurlijk dat je meer op het nieuws moet zitten en alert moet zijn op wat het nieuws voor effect heeft op je portefeuille. Voor André is dat geen straf. "Ik ben de afgelopen 35 jaar niet naar bed gegaan voordat ik het slot van Wall Street heb gezien." Verder legt André uit dat actief beleggen niet risicovoller hoeft te zijn dan passief beleggen. Luister dus tot het eind naar de podcast!

Heb jij een vraag voor André over beleggen of over technische analyse? Mail die dan naar rob@beurstalk.com!

 

Meer over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Met LVMH beleg je op een slimme manier in China
Met LVMH beleg je op een slimme manier in China
Chinezen kopen graag luxe goederen, hun belangrijkste markt
18-04-2024
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024