Pepsico blijkt uitstekende vluchthaven

Deel deze podcast

Een bedrijf met pricing power

Pepsico blijkt uitstekende vluchthaven

Nu de kranten vol staan met verhalen over een recessie, zullen veel luisteraars zich afvragen waar ze kunnen schuilen. Wel, een voorbeeld diende zich deze week aan: Pepsico (van de cola en de snacks) kwam met ijzersterke cijfers. "Je ziet dat het bedrijf de stijgende prijzen goed kan doorbereken, de winstmarge steeg zelfs licht", constateert Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. Wie een vluchthaven zoekt, kan dus bij Pepsico terecht.

 

TSMC

Een andere mogelijke vluchthaven is TSMC, die ook de boeken opende. Niet alleen een winststijging van 75 procent, maar de verwachtingen voor de rest van het jaar gingen ook fors omhoog. "Er is veel productiecapaciteit bijgekomen de laatste tijd, maar uit deze cijfers blijkt dat er nog geen sprake is van overcapaciteit", stelt Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen tevreden vast.

Deze sterke cijfers nemen de vrees voor een recessie niet weg. Sterker nog, Richard denkt dat we er al inzitten. Zover wil Joost nog niet gaan, maar hij ziet wel donkere wolken op de economie afkomen. "De gascrisis raakt vooral Duitsland midscheeps en dat zullen we ook in de rest van de EU gaan merken." Of de impact voor aandelenbeleggers heel groot is, is nog maar de vraag want de koersen zijn al flink gecorrigeerd.

 

Cijfers & Tips

Verder in deze uitzending o.a. aandacht voor asset allocatie, de trading update van ING, de cijfers van JPMorgan, Morgan Stanley, de zwakke euro en natuurlijk de luisteraarsvragen. De tip van Joost: bouw je risico af. Zo is Van Lanschot Kempen onderwogen in aandelen en hebben ze afscheid genomen van commodities. De tip van Richard, een ETF die belegt in utilities, blijkt niet te koop voor particulieren in de EU. Een vergelijkbare Utilities-ETF, wel beschikbaar voor particulieren, heeft als ISIN-code IE00BWBXMB69. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week bespreekt Martijn twee nieuwe ETF's die VanEck heeft gelanceerd: de Space Innovators ETF en de Sustainable Future of Food ETF.

Bij ruimtevaart denk je misschien vooral kosten verslindende projecten, maar er zijn inmiddels veel particuliere bedrijven toeleverancier aan de ruimtevaartsector. De Space Innovators ETF speelt in op het toenemende belang van de ruimtevaart.

De Sustainable Future of Food speelt in op transformatie naar duurzaam voedsel. Uiteraard belegt de ETF in vlees- en zuivelvervangers, maar ook in smaakstoffenfabrikanten die daarin een belangrijke rol spelen. Luister naar Martijn voor meer achtergronden over beide ETF's!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024