Rally op de beurs is nog niet voorbij

Deel deze podcast

Grote kans dat de laatste twee weken winst opleveren

Rally op de beurs is nog niet voorbij

Vaak hoor je dat er in de laatste handelsweken niet veel gebeurt. Zou jammer zijn, want de eindejaarsrally is dan nu al voorbij. Lukas Daalder van BlackRock weerlegt die stelling. "Als de beurs het al vanaf begin november goed doet, dan is de kans op een verdere stijging tot eind van het jaar 80 procent!" Garanties zijn er natuurlijk niet, maar Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger ziet het wel gebeuren. "Het rentebesluit van de Fed deze week heeft de rally een nieuwe impuls gegeven. We gaan nu uit van drie renteverlagingen volgend jaar. Ook voor de langere termijn ben ik ook licht optimistisch."

 

Adobe & AI

Er waren zowaar nog wat bedrijven met cijfers en daar hebben we Adobe uitgepikt. De omzet- en winststijging waren boven verwachting, maar beleggers reageerden toch negatief. Een van de redenen is dat het bedrijf traag is met de toepassing van AI in hun software. En AI is hét toverwoord, kom je niet mee, dan ben je al gauw uit de gratie bij beleggers.

 

Vragen & Tips

We hebben het in deze aflevering o.a. nog over Unilever, Nvidia en de bitcoin. Natuurlijk komen de luisteraarsvragen aan bod en geven de experts hun tips. Die van Lukas is traditioneel algemeen van aard. Wim tipt een Amerikaanse tech-gigant. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelen we wederom vragen van luisteraars.

Zo is een luisteraar benieuwd of er ETF's zijn die beleggen in holdings. Denk daarbij aan holdings als HAL, Ackermans & van Haaren en Sofina. Bovendien ging de vraag over ETF's die mogelijk beleggen in familiebedrijven, wat natuurlijk een breder begrip is.

Een andere vraag gaat over de kosten van een ETF, waar gaan die aan op. Ook komt aan de orde wat er precies gebeurt met aan de ETF, het 'fonds', uitgekeerde dividenden. Als bijvoorbeeld Microsoft uitkeert, wat gebeurt er dan met de koers van de ETF? Vragen waar Martijn uiteraard zijn hand niet voor omdraait. Luister dus tot het einde!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Met LVMH beleg je op een slimme manier in China
Met LVMH beleg je op een slimme manier in China
Chinezen kopen graag luxe goederen, hun belangrijkste markt
18-04-2024
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024