Rente verlaging eind dit jaar, of begin 2024

Deel deze podcast

Wat betekent dat voor de aandelenmarkt?

Rente verlaging eind dit jaar, of begin 2024

"De inflatie daalt toch niet zo hard in de VS als gehoopt. Dat verkleint de kans dat we hulp krijgen van de centrale banken met een renteverlaging", zo duidt Marc Langeveld van Econopolis de beursontwikkelingen deze week. Daarom kan het de komende maanden af en toe best lastig worden op de beurs. Voor de langere termijn, eind dit jaar of begin 2024, ziet Marc de situatie voor aandelen zonnig in. Corné van Zeijl van Actiam is wat somberder. "Vooral het feit dat met name Amerikaanse beleggers zo optimistisch zijn, baart me zorgen. Dat is meestal een teken dat de markt gaat afkoelen." Beide experts zijn het er wel over eens dat, gegeven deze zorgen, de beurzen het nog steeds prima doen.

 

Ahold Delhaize

Over Ahold Delhaize maken ze zich dan weer géén zorgen. Het supermarktbedrijf heeft een recordwinst gemaakt. "En dat is vooral te danken aan de VS, waar de prijzen worden doorberekend en aan de forse kostenbesparingen", concludeert Marc. Corné is ook zeer te spreken over het resultaat. Wel ziet hij een probleem voor de nabije toekomst: "De lonen gaan fors omhoog, met name aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Dat gaat op termijn ten koste van de marges".

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in deze aflevering ook aandacht voor de cijfers van onder andere DSM, Randstand en CM.com. In de luisteraarsvragen komt CM.com ook nog even aan bod, net als het aandeel Weight Watchers en de vraag hoe je het beste kunt profiteren van de hausse in lithium. Uiteraard geven de experts hun tip voor de luisteraar. Corné heeft een bepaald type staatsobligaties op het oog, Marc gaat voor een Nederlands technologiebedrijf. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024