Shell populair, ondanks uitdagingen

Deel deze podcast

Twee visies op de oliesector

Shell populair, ondanks uitdagingen

Shell is het populairste aandeel bij Nederlandse huishoudens. Dat bleek uit een onderzoek van DNB over het afgelopen kwartaal. Voor Mark de Bruijne van Ambassador Vermogensbeheer is dat een no brainer. "Shell heeft het de afgelopen jaren goed gedaan, de waardering is laag vergeleken met de Amerikaanse concurrentie." Mark ziet derhalve nog voldoende opwaarts potentieel. Lukas Daalder van BlackRock is voorzichtiger. "Vergeleken met de IT-sector bijvoorbeeld, is de oliesector behoorlijk achtergebleven. Daarnaast zal de olie-industrie een antwoord moeten vinden op de energietransitie. De vraag naar olie zal hoe dan ook afnemen."

 

Obligaties

Obligaties zijn steeds populairder bij beleggers, niet gek, ook gezien de renteontwikkeling. In antwoord op een vraag hierover, waarschuwt Lukas wel voor een eventueel valutarisico als je het buiten de eurozone zoekt. Mark sluit zich daarbij aan heeft bovendien een interessant ETF voor de vragensteller, met de ISIN-code IE0032523478.

 

Cijfers - Vragen - Tips

We bespreken tot slot de resterende luisteraarsvragen en de cijfers van Nvidia, waar veel beleggers naar uitkeken. Goede cijfers, die een lauwe reactie op de beurs kregen. Daar staat tegenover dat het aandeel dit jaar al 140 procent is gestegen. Lukas heeft een algemene tip, die betreft een favoriete regio om in te beleggen. Mark heeft een concrete tip, een aandeel in de Nederlandse Midkap. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.

In deze aflevering bespreek ik met André weer een aantal actuele zaken, en bovenal: hoe speel je daarop in als belegger?

Net als in de reguliere podcast deze week, gaan we in op het fenomeen eindejaarsrally. Wat is de statische kans erop, en heeft het zin om er op in te spelen? André legt uit hoe hij daar zélf al dan niet op inspeelt.

Beleggers moeten, vindt André, in ieder geval voorbereid zijn op onverwachte zaken, zoals een rentebesluit dat beleggers op het verkeerde been kan zetten. Zorg dat je de risico's altijd goed afdekt!

Je kunt André ook zelf een vraag stellen over beleggen, of technische analyse. Stuur je vraag voor André naar rob@beurstalk.com! En blijf dus luisteren tot het einde!

Meer informatie over Easybroker vind je hier!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024