Spreiding van belggingen is noodzaak in oorlogstijd

Deel deze podcast

"Spreiden, spreiden, spreiden",  is het advies van Najib Nakad van Van Lanschot Kempen. Dat is wat je moet doen in deze onzekere tijden van oorlog in Europa. Han Dieperink adviseert: "Je moet de portefeuille van je opa samenstellen. Terug naar de jaren zeventig, waarin grondstoffen, mijnbouw, energiebedrijven en voedselproducenten een belangrijke plaats innemen".  Volgens Han bieden die op dit moment de beste bescherming tegen inflatie. "Shell kan zomaar weer de hoeksteen van je portefeuille worden."

Inflatie
Dat is meteen de waarschuwing: de inflatie zal door de oorlog nog langer behoorlijk hoog zijn. Kijk alleen maar naar de olie- en gasprijzen. Het is de vraag of beleggers de knop al hebben omgezet en zich realiseren dat inflatie voor langere tijd bij ons zal blijven.

Cijfers & Tips
Verder o.a. aandacht voor de cijfers van Bayer, JustEatTakeaway en PostNL. Natuurlijk geven de experts weer een tip. Najib gaat voor een Nederlandse verzekeraar, Han gaat voor een ETF in de energiesector. De ISIN-code van de ETF is US4642873412. Wordt die door je broker niet aangeboden, dan is de tracker met ISIN-code IE00BJ5JP105 een goed alternatief.

BeursTalk wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner, online broker IG. Eens in de twee weken bespreek ik met Salah-Eddine Bouhmidi van IG vragen van luisteraars. Aan het eind van deze podcast is de vijfde aflevering van deze rubriek te horen. Blijf luisteren tot het einde!

Let op: 76% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s en turbo’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Opties zijn complexe financiële instrumenten. Uw vermogen loopt risico. U kunt uw geld snel verliezen.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024