Tegen welke prijs verkoopt de Staat ABN Amro?

Deel deze podcast

BNP Paribas is in ieder geval geïnteresseerd

Tegen welke prijs verkoopt de Staat ABN Amro?

Breaking news op de laatste handelsdag van de week: BNP Paribas wil ABN Amro overnemen. De Franse bank heeft daarover een gesprek gevoerd met de grootste aandeelhouder, de Nederlandse Staat. Begrijpelijk, vindt Stan Westerterp (Bond Capital Partners): "Bankieren is geen taak van de overheid", stelt hij. Maar tegen welke prijs gaat ABN Amro van de hand, dat is de hamvraag. Etienne Platte van het Antaurus Europe Fund: "Een paar jaar geleden was Nordea geïnteresseerd, toen stond de koers rond de 30 euro, nu is dat nog geen 11 euro". Beide experts verwachten dat, als het zover komt, de Staat een flink verlies moet incasseren.

 

Eurocrisis

De beurzen waren deze week vooral in de ban van de historische renteverhoging van de Fed en hier in Europa van de spoedvergadering van de ECB. Het verschil tussen Noord-Europa (lage rente) en Zuid-Europa (hoge rente) is tot paniekniveau gestegen. "Het  risico op een eurocrisis ligt op de loer", aldus Stan. De ECB gaat maatregelen nemen, al is nog niet duidelijk wat die precies zijn. De AEX sloot met een weekverlies van 6,8 procent.

 

Vragen & Tips

Verder in deze aflevering o.a. aandacht voor AkzoNobel, Randstad en Fastned. De experts behandelen ook vijf luisteraarsvragen (bijvoorbeeld: welk aandeel is beter, Netflix of Disney?) Uiteraard ontbreken de tips niet. Beide zijn algemene tips, een over welke sector je moet mijden, de andere over een sector die juist heel kansrijk is. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week stond in het teken van rentebesluiten, oplopende gasprijzen en recessieangst. Martijn gaat dieper in op de actualiteit. Wat is zijn visie op de ontwikkelingen? Komt er een recessie, en zo ja, hoe erg is dat. Uiteraard is de hamvraag wat dit allemaal betekent voor beleggers met een ETF-portefeuille. Luister naar de toegift van Martijn voor de antwoorden!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024