Vastgoedinvesteerder CTP scoort in logistiek

Deel deze podcast

CTP biedt bescherming tegen inflatie

CTP -investeerder in logistiek vastgoed met een beurswaarde van meer dan 7 miljard euro- liet deze week uitstekende cijfers zien. "Sterke resultaten en solide verwachtingen ook", zegt Najib Nakad van Van Lanschot Kempen. "Ze zitten in de goede hoek van de vastgoedsector. Ze profiteren van de toename van e-commerce en ze hebben een grote landbank waarmee ze de komende zeven jaar vooruit kunnen." Corné van Zeijl van Cardano vult daarop aan: "Ze kunnen weten hun huren te verhogen, waardoor dit ook een prima hedge is tegen inflatie. Het is een witte raaf in de vastgoedsector"

 

'Geen kentering sentiment'

Ook over het beurssentiment is nog steeds prima. Corné daarover: "Iedereen is positief, ook de professionals. Dat is meestal niet het goede moment om in te stappen, maar aan de andere kant zie ik niet waar de kentering vandaan moet komen." Najib voegt daaraan toe: "De verhoging van de rente wordt door de economie prima opgevangen. Die blijft eigenlijk behoorlijk sterk, zeker in de VS."
 

Cijfers - Vragen - Tips

Uiteraard behandelen we nog de nodige bedrijfscijfers in de podcast, en komen de luisteraarsvragen aan bod. Voor de tips kiest Najib deze keer een multinational in de drankensector, Corné kiest een ETF in de vastgoedsector met IE00B0M63284. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

VanEck-ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week laat Martijn vertelt Martijn meer over beleggen in de defensiesector.

De geopolitieke spanningen nemen toe, en de EU investeert daarom meer in de defensie-industrie. Beleggers spelen daarop in, defensie-aandelen zijn zeer populair geworden. Voor wie het moeilijk vindt om de juiste aandelen te kiezen, heeft VanEck sinds ongeveer een jaar de VanEck Defense ETF, waarover je hier meer informatie vindt.

Martijn gaat in het gesprek dieper in op de ethische kant van beleggen in de defensiesector. Pensioenfondsen stappen uit 'fossiel', gaat dat met defensie-aandelen ook gebeuren? En de kans is niet groot, maar stel dat de spanningen afnemen, is het dan ook gedaan met het succes van de defensie-ETF? Vragen die Martijn uitstekend weet te beantwoorden. Luister tot het einde van de podcast!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024