Waar vinden beleggers houvast?

Deel deze podcast

In dalende grondstofprijzen en overheidssteun

Waar vinden beleggers houvast?

De meest voorspelde recessie staat voor de deur, lezen we in de media. "Maar economen zijn heel slecht in het voorspellen van recessies", heeft Lukas Daalder van BlackRock onderzocht. In welk scenario ontkomen we aan een recessie? "De gasprijs is meer dan gehalveerd vanaf de top. Ook de steunmaatregelen van de overheden zijn geen klein bier. Misschien schieten we door in onze recessieangst." Reinder Wietsma van IBS Capital Allies is het daar wel mee eens, maar geeft een somberder scenario meer kans. "De oplopende rente werkt in veel geledingen van de economie door, met alle risico's van dien."

 

Philips

Donkere wolken pakken zich ook samen boven Philips, dat met z'n tweede winstwaarschuwing van het jaar kwam. Reinder: "De financiële situatie van Philips verslechtert, de beurswaarde is een paar maanden tijd gedaald van 40 miljard naar 12 miljard en ondertussen zit de concurrentie niet stil." Over sombere scenario's gesproken!

 

Cijfers & Tips

Uiteraard bespreken we bedrijfscijfers, waaronder die van Pepsico, en krijgen luisteraars antwoord op hun vragen. Zoals de vraag welke ratio's het belangrijkst zijn bij het beoordelen van een aandeel, en de experts geven hun oordeel over Signify. Voor de tips kijkt Lukas naar een beleggingscategorie die steeds meer aandacht krijgt. Reinder tipt een bedrijf in de Amerikaanse transportsector. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024