Wat is de overeenkomst tussen AI en het spaaroverschot?

Deel deze podcast

Ze stutten beide de aandelenmarkt!

Wat is de overeenkomst tussen AI en het spaaroverschot?

Aandelen zijn op de lange termijn altijd de beste categorie om in te beleggen. Maar wat is op dit moment de reden dat de beurzen er zo goed bij liggen? "Twee redenen", zegt Lukas Daalder van BlackRock. "Ten eerste geeft de opwinding over AI fantasie aan beleggers. Daarnaast is het zo dat er nog steeds, wereldwijd, en spaaroverschot is." Beide factoren stutten de beurzen op dit moment. Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger weet daar nog andere oorzaken aan toe te voegen. "De kwartaalcijfers vielen mee, de recessievrees neemt iets af en de inflatie is hoog, maar de trend is dalende." Overigens is het de laatste weken we zo dat Amerikaanse aandelen het wat beter doen dan de Europese.
 

Shell

Shell baarde deze week weer opzien, met de uitlating dat het zich meer gaat richten op fossiele bronnen. Hernieuwbare energie levert te weinig geld op. Lukas heeft er wel enigszins begrip voor. "Hun concurrenten houden net zo zeer vast aan fossiele bronnen. Moet Shell dan in z'n eentje de wereld redden?" vraagt hij zich af. Wim vindt de stap terug van Shell jammer. "Als je de lange termijn voor ogen hebt, dan moet je natuurlijk verduurzamen."
 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in deze aflevering aandacht voor de cijfers van Adobe Systems en Oracle. Die laatste was niet bijzonder populair bij Wim, maar nu ze inzetten op AI staat Oracle bij hem weer op de radar. De luisteraarsvragen komen, als altijd, aan bod en de experts geven hun tips. Lukas heeft een algemene tip (een regio) en Wim gaat voor een producent van luxeartikelen. Geniet van de podcast!
 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

Easybroker

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
In dit eerste gesprek vertelt André over zijn achtergrond en motivatie, en ligt hij een tipje van de sluier op, over wat de klanten van Easybroker kunnen verwachten. In de komende maanden zal André te horen zijn aan het eind van de podcast. Hij zal ingaan wat beleggers moeten weten, begrijpen, voor ze aan beleggen beginnen.
André heeft een schat aan kennis en ervaring, blijf dus luisteren tot het einde!
 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024