Wat verwachten de beursexperts van 2024?

Deel deze podcast

2023 was alvast beter dan de experts dachten...

Wat verwachten de beursexperts van 2024?

"De beurs heeft het veel beter gedaan dan de meeste experts aanvankelijk dachten", concludeert Corné van Zeijl van Cardano. "En ikzelf was zelfs nog iets negatiever." Bob Homan van ING zat met zijn verwachting dichter bij de waarheid. Maar wat denken ze nu van het komende beursjaar? "De stijging voor aandelen in 2024 hebben we eigenlijk al voor een deel de laatste twee maanden gehad", zegt Corné. Ook hier is Bob ietsje optimistischer. "Wij denken dat er zowel bij aandelen als obligaties nog wel wat waarde zit", al geeft ook hij toe dat een deel al is gerealiseerd in de afgelopen weken.

 

Philips

Philips doet het de laatste weken goed op de beurs en is dit jaar al bijna 50 procent gestegen. Toch bleek deze week dat ook de MRI-scanners van het bedrijf niet in orde zijn. "Met Exor als grote aandeelhouders geeft dat blijkbaar vertrouwen, een steun in de rug. Maar problemen in de VS met scherpe toezichthouders, ik zou ervan wegblijven", stelt Corné.

 

Vragen & Tips

Verder in de podcast aandacht voor o.a. OCI, Google en Apple. De luisteraarsvragen komen aan bod en de experts geven hun tips. Bob tip een Italiaanse multinational die kan profiteren van de energietransitie, Corné tipt een ETF met de ISIN-code IE00B3VVMM84. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.

André behandelt in deze aflevering vragen van beleggers. Zo is een luisteraar verbaasd over het feit dat banken positief zijn over het aandeel Solvay, maar het technische beeld is juist negatief. Wat maakt André daarvan?

En het Black Swan event, waar ik het regelmatig met André over heb, blijft een lastig onderwerp. Hoe kun je je als belegger daar nou goed tegen indekken? Moet ik mijn stop loss orders steeds verwijderen? Uiteraard heeft André daar wel een antwoord op.

Heb jij een vraag voor André over beleggen of over technische analyse? Mail die dan naar rob@beurstalk.com! En blijf dus luisteren tot het einde!

Meer informatie over Easybroker vind je hier!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024